Advanced QED methods for future accelerators

Report of Contributions

Guinea-Pig++ Update

Contribution ID: 0

Type: not specified

Guinea-Pig++ Update

Wednesday, 4 March 2009 09:00 (30 minutes)

Primary author: Dr RIMBAULT, Cecile (LAL)

Presenter: Dr RIMBAULT, Cecile (LAL)

Session Classification: Session 3: Simulation of IFQED processes in colliders

Workshop welcome and Overview

Contribution ID: 1

Type: not specified

Workshop welcome and Overview

Tuesday, 3 March 2009 11:00 (45 minutes)

Primary author:Prof. DAINTON, JohnPresenter:Prof. DAINTON, JohnSession Classification:Introduction

Scope of the Workshop

Contribution ID: 2

Type: not specified

Scope of the Workshop

Tuesday, 3 March 2009 11:45 (30 minutes)

Primary author: Dr BAILEY, Ian (Cockcroft Institute/ University of Liverpool)Presenter: Dr BAILEY, Ian (Cockcroft Institute/ University of Liverpool)Session Classification: Introduction

Recent development of operator q $\,\cdots\,$

Contribution ID: 3

Type: not specified

Recent development of operator quasiclassical method

Tuesday, 3 March 2009 14:30 (1 hour)

Primary author: Prof. BAIER, Vladimir (Institute of Nuclear Physics, Novosibirsk)
Presenter: Prof. BAIER, Vladimir (Institute of Nuclear Physics, Novosibirsk)
Session Classification: Session 1: Intense Field QED (IFQED) methods

The method of Nikishov and Ritus

Contribution ID: 4

Type: not specified

The method of Nikishov and Ritus

Tuesday, 3 March 2009 15:30 (30 minutes)

Primary author: Dr HARTIN, Anthony (DESY)Presenter: Dr HARTIN, Anthony (DESY)Session Classification: Session 1: Intense Field QED (IFQED) methods

The Furry Representation

Contribution ID: 5

Type: not specified

The Furry Representation

Tuesday, 3 March 2009 12:15 (45 minutes)

Primary author: MOORTGAT-PICK, Gudrid (Unknown)Presenter: MOORTGAT-PICK, Gudrid (Unknown)Session Classification: Introduction

Workshop Summary

Contribution ID: 7

Type: not specified

Workshop Summary

Wednesday, 4 March 2009 15:30 (30 minutes)

Presenter: Dr HESSELBACH, Stefan (IPPP, Durham University) **Session Classification:** Discussion and Summary

Vacuum polarization effects in in \cdots

Contribution ID: 8

Type: not specified

Vacuum polarization effects in intense laser fields

Tuesday, 3 March 2009 16:20 (35 minutes)

Primary author: Dr DI PIAZZA, AntoninoPresenter: Dr DI PIAZZA, AntoninoSession Classification: Session 2: IFQED calculations

Compton Scattering at High Inte

Contribution ID: 9

Type: not specified

Compton Scattering at High Intensities

Tuesday, 3 March 2009 16:55 (35 minutes)

Presenter: Dr HEINZL, Tom

Session Classification: Session 2: IFQED calculations

IFQED processes in CAIN

Contribution ID: 12

Type: not specified

IFQED processes in CAIN

Wednesday, 4 March 2009 10:00 (30 minutes)

Presenter: HARTIN, Anthony (DESY)

Session Classification: Session 3: Simulation of IFQED processes in colliders

Strong fields and recycled acceler \cdots

Contribution ID: 13

Type: not specified

Strong fields and recycled accelerator parts as a laboratory for fundamental physics

Wednesday, 4 March 2009 11:00 (30 minutes)

Presenter: Dr JAECKEL, Joerg (IPPP Drurham)**Session Classification:** Session 4: IFQED Applications

Lepton pair creation in strong las \cdots

Contribution ID: 14

Type: not specified

Lepton pair creation in strong laser fields

Wednesday, 4 March 2009 11:30 (30 minutes)

Presenter: Dr HATSAGORTSYAN, Karen

Session Classification: Session 4: IFQED Applications

Experiments on strong field QED ····

Contribution ID: 15

Type: not specified

Experiments on strong field QED in crystals

Wednesday, 4 March 2009 12:00 (30 minutes)

Presenter: Dr UGGERHOEJ, Ulrik

Session Classification: Session 4: IFQED Applications

Geometric and Ultrarelativistic m ...

Contribution ID: 16

Type: not specified

Geometric and Ultrarelativistic methods for accelerator physics

Wednesday, 4 March 2009 12:30 (30 minutes)

Primary author: Dr GRATUS, JonathonPresenter: Dr GRATUS, JonathonSession Classification: Session 4: IFQED Applications