LCWS 2012



Report of Contributions

CLIC –Status, CDR, and costs (35'+5')

Contribution ID: 0

Type: not specified

CLIC -Status, CDR, and costs (35'+5')

Monday, 22 October 2012 09:25 (40 minutes)

Presenter: STAPNES, Steinar (CERN)

ILC –Status, TDR and costs (35'+5')

Contribution ID: 1

Type: not specified

ILC -Status, TDR and costs (35'+5')

Monday, 22 October 2012 08:45 (40 minutes)

Presenter: BARISH, Barry (GDE)

Future Organisation –plans and s \cdots

Contribution ID: 2

Type: not specified

Future Organisation -plans and status (20'+5')

Monday, 22 October 2012 10:05 (25 minutes)

Presenter: EVANS, Lyn (CERN)

ATF status & plans

Contribution ID: 3

Type: not specified

ATF status & plans

Monday, 22 October 2012 16:00 (30 minutes)

Presenter: BAMBADE, Philip (Laboratoire de l'Accelerateur Lineaire (LAL) (IN2P3) (LAL)) **Session Classification:** Accelerator Plenary

CTF3 results

Contribution ID: 4

Type: not specified

CTF3 results

Monday, 22 October 2012 16:30 (30 minutes)

Presenter: CORSINI, Roberto (CERN)

Session Classification: Accelerator Plenary

CLIC staging scenarios

Contribution ID: 5

Type: not specified

CLIC staging scenarios

Monday, 22 October 2012 17:00 (30 minutes)

Presenter: SCHULTE, Daniel (CERN)

Session Classification: Accelerator Plenary

SRF technical status & future R&D

Contribution ID: 6

Type: not specified

SRF technical status & future R&D

Monday, 22 October 2012 17:30 (30 minutes)

Presenter:Dr GENG, Rongli (Jefferson Lab)Session Classification:Accelerator Plenary

LCWS12 Machine program & wo ···

Contribution ID: 7

Type: not specified

LCWS12 Machine program & workshop goals

Monday, 22 October 2012 18:00 (30 minutes)

Presenter: Dr ROSS, Marc (SLAC)

Session Classification: Accelerator Plenary

Emittance Preservation

Contribution ID: 8

Type: not specified

Emittance Preservation

Presenters: SCHULTE, Daniel (CERN); Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

LCWS 2012 / Report

/ Report of Contributions

Power consumption

Contribution ID: 9

Type: not specified

Power consumption

Presenters: ADOLPHSEN, Chris (SLAC); LEBRUN, Philippe (CERN)

System tests

Contribution ID: 10

Type: not specified

System tests

Presenters: HAYANO, Hitoshi (KEK); CORSINI, Roberto

Type: not specified

Project Cost & Schedule Basis

Presenters: DUGAN, Gerald (Cornell University); LEBRUN, Philippe (CERN)

Recent Advances in LC Detector ····

Contribution ID: 12

Type: not specified

Recent Advances in LC Detector R&D (25'+5')

Monday, 22 October 2012 11:00 (30 minutes)

Presenter: LINSSEN, Lucie (CERN)

Where is the New Physics I? - La \cdots

Contribution ID: 13

Type: not specified

Where is the New Physics I? - Latest 'Other than Higgs' LHC Results (25'+5')

Monday, 22 October 2012 11:30 (30 minutes)

Presenter:NARAIN, Meenakshi (Brown University (US))Session Classification:Opening Plenary

LCWS 2012

Where is the New Physics II?- Re \cdots

Contribution ID: 14

Type: not specified

Where is the New Physics II?- Review of latest non-LHC results (dark matter, rare decay, other experiments) (25'+5')

Monday, 22 October 2012 12:00 (30 minutes)

Presenter: GARCIA CERDENO, David **Session Classification:** Opening Plenary

European Strategy for the Future ···

Contribution ID: 15

Type: not specified

European Strategy for the Future of High Energy Physics (20'+10')

Monday, 22 October 2012 14:30 (30 minutes)

Presenter: NAKADA, T. (EPFL, Lausanne) **Session Classification:** Joint Plenary

Japanese Roadmap for the Future \cdots

Contribution ID: 16

Type: not specified

Japanese Roadmap for the Future of High Energy Physics (20'+10')

Monday, 22 October 2012 14:00 (30 minutes)

Presenter: MORI, Toshinori **Session Classification:** Joint Plenary

Type: not specified

US Plans for the Future of High Energy Physics (20'+10')

Monday, 22 October 2012 15:00 (30 minutes)

Presenter:RAMOND, Pierre (University of Florida)Session Classification:Joint Plenary

ILC Research Director's Report (2 \cdots

Contribution ID: 18

Type: not specified

ILC Research Director's Report (25'+5')

Monday, 22 October 2012 16:00 (30 minutes)

Presenter: YAMADA, Sakue (KEK)

Session Classification: Physics and Detectors Plenary

Higgs at the LHC - now and future \cdots

Contribution ID: 19

Type: not specified

Higgs at the LHC - now and future (25'+5')

Wednesday, 24 October 2012 16:00 (30 minutes)

Presenter: INCANDELA, Joseph (Univ. of California Santa Barbara (US)) **Session Classification:** Joint Plenary

Higgs Physics at the LC and Requ $\,\cdots\,$

Contribution ID: 20

Type: not specified

Higgs Physics at the LC and Requirements (25'+5')

Wednesday, 24 October 2012 16:30 (30 minutes)

Presenter: FUJII, Keisuke (IPNS, KEK) **Session Classification:** Joint Plenary

Review of Higgs Factory Acceler ...

Contribution ID: 21

Type: not specified

Review of Higgs Factory Accelerators (25'+5')

Wednesday, 24 October 2012 17:00 (30 minutes)

Presenter: YOKOYA, Kaoru (KEK) **Session Classification:** Joint Plenary

Type: not specified

Public Lecture - Prof. Steven Weinberg: "The Standard Model, Higgs Boson, Who Cares?"

Wednesday, 24 October 2012 19:30 (2 hours)

Welcome

Contribution ID: 23

Type: not specified

Welcome

Monday, 22 October 2012 08:30 (15 minutes)

Presenters: Prof. CASON, Carolyn (The University of Texas at Arlington - VP for Research); YU, Jaehoon (University of Texas at Arlington); Prof. JANSMA, Pamela (The University of Texas at Arlington - Dean of College of Science)

ILD DBD (25'+5')

Contribution ID: 24

Type: not specified

ILD DBD (25'+5')

Monday, 22 October 2012 16:30 (30 minutes)

Presenter:Dr SIMON, Frank (Max-Planck-Institut fuer Physik)Session Classification:Physics and Detectors Plenary

SiD DBD (25'+5')

Contribution ID: 25

Type: not specified

SiD DBD (25'+5')

Monday, 22 October 2012 17:00 (30 minutes)

Presenter: STANITZKI, Marcel (DESY)

Session Classification: Physics and Detectors Plenary

Prospects for Evolution of the Li \cdots

Contribution ID: 26

Type: not specified

Prospects for Evolution of the Linear Collider Physics Program from 240 GeV to 3 TeV (25'+5')

Monday, 22 October 2012 17:30 (30 minutes)

Presenter: WELLS, James Session Classification: Physics and Detectors Plenary

Type: not specified

Higgs & EWSB

Type: not specified

Emittance Preservation

Conveners: Daniel Schulte (CERN) Kaoru Yokoya (KEK)

Type: not specified

Emittance Preservation

Conveners: Daniel Schulte (CERN) Kaoru Yokoya (KEK)

Type: not specified

Power Consumption

Conveners: Philippe LeBrun (CERN) Chris Adolphsen (SLAC)

Type: not specified

Power Consumption

Conveners: Philippe LeBrun (CERN) Chris Adolphsen (SLAC)

System Tests

Contribution ID: 32

Type: not specified

System Tests

Conveners: Roberto Corsini (CERN) Hitoshi Hayano (KEK)

Type: not specified

Project and Cost Schedule Basis

Conveners: Gerry Dugan (Cornell) Philippe LeBrun (CERN)

TDR Status Update

Contribution ID: 34

Type: not specified

TDR Status Update

Wednesday, 24 October 2012 08:30 (45 minutes)

Presenter: Mr CARWARDINE, John (Argonne)

Session Classification: ILC Systems Groups - TDR Wrap-Up (SCRF Main Linac)

/ Report of Contributions

Primary Authors Meeting

Contribution ID: 35

Type: not specified

Primary Authors Meeting

Wednesday, 24 October 2012 09:15 (1h 15m)

Session Classification: ILC Systems Groups - TDR Wrap-Up (SCRF Main Linac)

LCWS 2012

/ Report of Contributions

Primary Authors Meetings

Contribution ID: 36

Type: not specified

Primary Authors Meetings

Wednesday, 24 October 2012 11:00 (1h 30m)

Session Classification: ILC Systems Groups - TDR Wrap-Up (SCRF Main Linac)

/ Report of Contributions

Primary Author Meetings

Contribution ID: 37

Type: not specified

Primary Author Meetings

Wednesday, 24 October 2012 14:00 (1h 30m)

Session Classification: ILC Systems Groups - TDR Wrap-Up (SCRF Main Linac)

Accelerator Summary

Contribution ID: 38

Type: not specified

Accelerator Summary

Friday, 26 October 2012 11:30 (40 minutes)

Presenter: EVANS, Lyn (CERN)

Session Classification: Closing Plenary

Physics and Detectors Summary

Contribution ID: 39

Type: not specified

Physics and Detectors Summary

Friday, 26 October 2012 11:00 (30 minutes)

Presenter:BRAU, Jim (U. Oregon)Session Classification:Closing Plenary

/ Report of Contributions

Natural Supersymmetry - theory

Contribution ID: 40

Type: not specified

Natural Supersymmetry - theory

Tuesday, 23 October 2012 16:00 (30 minutes)

Presenter: MEADE, Patrick (Stony Brook University)

Session Classification: Physics and Detectors Plenary

LCWS 2012 / Report of Contributions

Natural Supersymmetry - experi ...

Contribution ID: 41

Type: not specified

Natural Supersymmetry - experiment

Tuesday, 23 October 2012 16:30 (30 minutes)

Presenter: Dr LIST, Jenny (DESY)

Session Classification: Physics and Detectors Plenary

The Higgs signal and its implicati $\,\cdots\,$

Contribution ID: 42

Type: not specified

The Higgs signal and its implications for Non-SUSY BSM

Tuesday, 23 October 2012 17:00 (30 minutes)

Presenter: TROTT, Michael Robert

Session Classification: Physics and Detectors Plenary

Top and QCD at the Tevatron

Contribution ID: 43

Type: not specified

Top and QCD at the Tevatron

Tuesday, 23 October 2012 11:00 (30 minutes)

Presenter: HATAKEYAMA, Kenichi (Baylor University)

Session Classification: Loops, Top & QCD

QCD corrections to top productio ...

Contribution ID: 44

Type: not specified

QCD corrections to top production at hadron colliders

Tuesday, 23 October 2012 11:30 (30 minutes)

Presenter: SCHULZE, Markus Session Classification: Loops, Top & QCD LCWS 2012 / Report of Contributions

Top tagging and jet substructure ···

Contribution ID: 45

Type: not specified

Top tagging and jet substructure at the LHC

Tuesday, 23 October 2012 12:00 (30 minutes)

Presenter: TAKEUCHI, Michihisa (Heidelberg) **Session Classification:** Loops, Top & QCD

Top and QCD at the LHC

Contribution ID: 46

Type: not specified

Top and QCD at the LHC

Tuesday, 23 October 2012 14:00 (30 minutes)

Presenter: HUSTON, Joey (Michigan State University (US)) **Session Classification:** Loops, Top & QCD

NLO QCD matrix elements and p $\,\cdots\,$

Contribution ID: 47

Type: not specified

NLO QCD matrix elements and parton showers in e⁺e⁻ to hadrons

Tuesday, 23 October 2012 14:30 (30 minutes)

Presenter:HOECHE, Stefan (SLAC)Session Classification:Loops, Top & QCD

New method of including QCD N $\,\cdots\,$

Contribution ID: 48

Type: not specified

New method of including QCD NLO corrections to hard process in Monte Carlo shower

Tuesday, 23 October 2012 15:00 (30 minutes)

Presenter:KUSINA, Aleksander (Institute of Nuclear Physics PAN)Session Classification:Loops, Top & QCD

Asymmetries at hadron colliders ···

Contribution ID: 49

Type: not specified

Asymmetries at hadron colliders and the linear collider

Thursday, 25 October 2012 08:30 (30 minutes)

Presenter:VOS, Marcel (IFIC (UVEG/CSIC) Valencia)Session Classification:Loops, Top & QCD

Measurement of ttbar asymmetri ...

Contribution ID: 50

Type: not specified

Measurement of ttbar asymmetries with ILD at the ILC

Thursday, 25 October 2012 09:00 (30 minutes)

Presenter:ROUENE, Jeremy (LAL)Session Classification:Loops, Top & QCD

/ Report of Contributions

Top Physics at CLIC

Contribution ID: 51

Type: not specified

Top Physics at CLIC

Thursday, 25 October 2012 09:30 (30 minutes)

Presenter:Dr SIMON, Frank (Max-Planck-Institut fuer Physik)Session Classification:Loops, Top & QCD

Event shape distributions in $e^+e^-\cdots$

Contribution ID: 53

Type: not specified

Event shape distributions in e⁺e⁻ annihilations and the determination of alphas

Thursday, 25 October 2012 11:00 (30 minutes)

Presenter: MATEU BARREDA, Vicent Session Classification: Loops, Top & QCD LCWS 2012 / Report of Contributions

Heavy Quark Production at High ...

Contribution ID: 54

Type: not specified

Heavy Quark Production at Higher Orders: Extrapolation from the massless result

Thursday, 25 October 2012 11:30 (30 minutes)

Presenter: OLNESS, Fred (Southern Methodist University (US)) **Session Classification:** Loops, Top & QCD

Top effective operators at the ILC

Contribution ID: 55

Type: not specified

Top effective operators at the ILC

Thursday, 25 October 2012 12:00 (30 minutes)

Presenter: CASTRO NUNES FIOLHAIS, Miguel (Universidade de Coimbra (PT)) **Session Classification:** Loops, Top & QCD LCWS 2012

/ Report of Contributions

SFitter

Contribution ID: 56

Type: not specified

SFitter

Wednesday, 24 October 2012 08:30 (20 minutes)

Presenter:ZERWAS, Dirk (LAL Orsay)Session Classification:Loops, Top & QCD

ttH production at the LHC

Contribution ID: 57

Type: not specified

ttH production at the LHC

Wednesday, 24 October 2012 08:50 (30 minutes)

Presenter: JUSTE ROZAS, Aurelio (Universitat Autònoma de Barcelona (ES)) **Session Classification:** Loops, Top & QCD

Precision measurements of the T \cdots

Contribution ID: 58

Type: not specified

Precision measurements of the Top Higgs Yukawa Coupling at 500 GeV and 1 TeV at the ILC

Wednesday, 24 October 2012 09:20 (20 minutes)

Presenter: Mr PRICE, Tony (University of Birmingham) **Session Classification:** Loops, Top & QCD

Measurement of the top Yukawa \cdots

Contribution ID: 59

Type: not specified

Measurement of the top Yukawa coupling at sqrt(s) = 1 TeV using the SiD detector

Wednesday, 24 October 2012 09:40 (20 minutes)

Presenter:Dr ROLOFF, Philipp (CERN)Session Classification:Loops, Top & QCD

LCWS 2012

/ Report of Contributions

Higgs to tau tau study (ILD)

Contribution ID: 60

Type: not specified

Higgs to tau tau study (ILD)

Wednesday, 24 October 2012 10:00 (20 minutes)

Presenter: KAWADA, Shin-ichi (Hiroshima University) **Session Classification:** Loops, Top & QCD LCWS 2012

/ Report of Contributions

Extra Higgs bosons and tanbeta

Contribution ID: 61

Type: not specified

Extra Higgs bosons and tanbeta

Tuesday, 23 October 2012 11:00 (30 minutes)

Presenter: Dr TSUMURA, Koji (ICTP) **Session Classification:** Higgs & EWSB / Report of Contributions

Higgs properties in the pMSSM

Contribution ID: 62

Type: not specified

Higgs properties in the pMSSM

Wednesday, 24 October 2012 14:00 (20 minutes)

Presenter: Prof. HEWETT, JoAnne (SLAC National Accelerator Laboratory/Stanford University)

Session Classification: Higgs & EWSB

Higgs phenomenology of the sup ...

Contribution ID: 63

Type: not specified

Higgs phenomenology of the supersymmetric grand unified theory with the Hosotani mechanism

Tuesday, 23 October 2012 11:30 (20 minutes)

Presenter: KAKIZAKI, Mitsuru (LAPTH) Session Classification: Higgs & EWSB

A model for the Higgs inflation a \cdots

Contribution ID: 64

Type: not specified

A model for the Higgs inflation and its testability at the ILC

Tuesday, 23 October 2012 11:50 (20 minutes)

Presenter: Mr NABESHIMA, Takehiro (University of Toyama) **Session Classification:** Higgs & EWSB LCWS 2012

/ Report of Contributions

Status of the Whizard Event Gen ...

Contribution ID: 65

Type: not specified

Status of the Whizard Event Generator: SM/QCD/BSM/NLO

Wednesday, 24 October 2012 14:20 (20 minutes)

Presenter:REUTER, juergen (DESY Hamburg, Germany)Session Classification:Higgs & EWSB

LCWS 2012 / Report of Contributions

A supersymmetric inert Higgs m ···

Contribution ID: 66

Type: not specified

A supersymmetric inert Higgs model and its phenomenological implications

Wednesday, 24 October 2012 14:40 (20 minutes)

Presenter:Dr SHINDOU, Tetsuo (Kogakuin University)Session Classification:Higgs & EWSB

LCWS 2012 / Report of Contributions

Phenomenology of a light Higgs s ...

Contribution ID: 67

Type: not specified

Phenomenology of a light Higgs scenario with strongly-coupled Higgs sector arising from SUSY strong dynamics

Wednesday, 24 October 2012 15:00 (20 minutes)

Presenter: Mr YAMADA, Toshifumi (KEK, Sokendai) **Session Classification:** Higgs & EWSB

Self-coupling

Contribution ID: 68

Type: not specified

Self-coupling

Thursday, 25 October 2012 11:00 (30 minutes)

Presenter:Mr TIAN, Junping (KEK)Session Classification:Higgs & EWSB

Measurement of the trilinear Hig $\,\cdots\,$

Contribution ID: 69

Type: not specified

Measurement of the trilinear Higgs self-coupling at 1.4TeV and a 3TeV CLIC

Thursday, 25 October 2012 11:30 (20 minutes)

Presenter: Dr LASTOVICKA, Tomas (University of Oxford)

Session Classification: Higgs & EWSB

Full simulation study on H- \cdots

Contribution ID: 70

Type: not specified

Full simulation study on H->gammagamma and H->mumu with the ILC detector

Thursday, 25 October 2012 08:30 (20 minutes)

Presenter: Dr CALANCHA PAREDES, Constantino (ILC (KEK))

Session Classification: Higgs & EWSB

Higgs Branching ratio study for DBD

Contribution ID: 71

Type: not specified

Higgs Branching ratio study for DBD

Thursday, 25 October 2012 08:50 (20 minutes)

Presenter: Mr ONO, Hiroaki (Nippon Dental University) **Session Classification:** Higgs & EWSB

Measurement of the Higgs width

Contribution ID: 72

Type: not specified

Measurement of the Higgs width

Thursday, 25 October 2012 09:10 (20 minutes)

Presenter:Dr LIST, Jenny (DESY)Session Classification:Higgs & EWSB

Higgs Mass and Cross-Section M $\,\cdots\,$

Contribution ID: 73

Type: not specified

Higgs Mass and Cross-Section Measurements at a 500GeV CLIC Machine, Operating at sqrt(s)=350GeV and 500GeV

Thursday, 25 October 2012 09:30 (20 minutes)

Presenter: Prof. THOMSON, Mark (University of Cambridge) **Session Classification:** Higgs & EWSB

Higgs couplings at the ILC

Contribution ID: 74

Type: not specified

Higgs couplings at the ILC

Thursday, 25 October 2012 09:50 (20 minutes)

Presenter: PESKIN, Michael (SLAC, Stanford University) **Session Classification:** Higgs & EWSB

Higgs at the LHC

Contribution ID: 75

Type: not specified

Higgs at the LHC

Tuesday, 23 October 2012 08:30 (35 minutes)

Presenter: YU, Jaehoon (University of Texas at Arlington)

Session Classification: Higgs & EWSB

LCWS 2012

/ Report of Contributions

EW-fit

Contribution ID: 76

Type: not specified

EW-fit

The Higgs boson mass its meaning …

Contribution ID: 77

Type: not specified

The Higgs boson mass its meaning for the Standard Model

Tuesday, 23 October 2012 09:05 (25 minutes)

Presenter: BEZRUKOV, Fedor (U Connecticut) **Session Classification:** Higgs & EWSB

Perturbative Unitarity of the Hig ...

Contribution ID: 78

Type: not specified

Perturbative Unitarity of the Higgs derivative interactions

Tuesday, 23 October 2012 09:30 (25 minutes)

Presenter: KIKUTA, Yohei (KEK) Session Classification: Higgs & EWSB

Renormalization of the Higgs sec \cdots

Contribution ID: 79

Type: not specified

Renormalization of the Higgs sector in the triplet model

Tuesday, 23 October 2012 09:55 (20 minutes)

Presenter: Dr YAGYU, Kei (Toyama) **Session Classification:** Higgs & EWSB

Dark Matter: Indirect detection a ····

Contribution ID: 80

Type: not specified

Dark Matter: Indirect detection and Colliders

Tuesday, 23 October 2012 14:00 (20 minutes)

Presenter: GARCIA CERDENO, David

Session Classification: SUSY and New Physics

Excluding EW baryogenesis in the …

Contribution ID: 81

Type: not specified

Excluding EW baryogenesis in the MSSM

Tuesday, 23 October 2012 14:20 (20 minutes)

Presenter: MEADE, Patrick (Stony Brook University) **Session Classification:** SUSY and New Physics

Implications of 7 & 8 TeV SUSY S \cdots

Contribution ID: 82

Type: not specified

Implications of 7 & 8 TeV SUSY Searches for the pMSSM & the LC

Tuesday, 23 October 2012 14:40 (25 minutes)

Presenter: Dr RIZZO, Thomas (SLAC)

Session Classification: SUSY and New Physics

Nsusy fits (natural SUSY, Higgs, 1 …

Contribution ID: 83

Type: not specified

Nsusy fits (natural SUSY, Higgs, light stops)

Wednesday, 24 October 2012 11:00 (20 minutes)

Presenter: TROTT, Michael Robert

Session Classification: SUSY and New Physics

Radiative natural supersymmetry ···

Contribution ID: 84

Type: not specified

Radiative natural supersymmetry and the ILC

Wednesday, 24 October 2012 11:20 (20 minutes)

Presenter: BAER, Howard (University of Oklahoma) **Session Classification:** SUSY and New Physics

SUSY parameter determination w $\,\cdots\,$

Contribution ID: 85

Type: not specified

SUSY parameter determination with Higgsinos

Wednesday, 24 October 2012 11:40 (20 minutes)

Presenter: Mr ROLBIECKI, Krzysztof (Institute of Theoretical Physics, Warsaw University) **Session Classification:** SUSY and New Physics

Exploring light Higgsinos with th $\,\cdots\,$

Contribution ID: 86

Type: not specified

Exploring light Higgsinos with the ILC

Wednesday, 24 October 2012 12:00 (20 minutes)

Presenter: Dr LIST, Jenny (DESY)

Session Classification: SUSY and New Physics

Measurement of supersymmetry ····

Contribution ID: 87

Type: not specified

Measurement of supersymmetry at a 1.4 TeV CLIC collider

Thursday, 25 October 2012 14:00 (30 minutes)

Presenter: Dr ROLOFF, Philipp (CERN)

Session Classification: SUSY and New Physics

ILC performance in scenarios wit $\,\cdots\,$

Contribution ID: 88

Type: not specified

ILC performance in scenarios with light sleptons

Thursday, 25 October 2012 14:30 (30 minutes)

Presenter: BERGGREN, Mikael (DESY Hamburg) **Session Classification:** SUSY and New Physics

One-loop effects on MSSM param ...

Contribution ID: 89

Type: not specified

One-loop effects on MSSM parameter determination via chargino production at the LHC

Thursday, 25 October 2012 15:00 (20 minutes)

Presenter: Mr ROLBIECKI, Krzysztof (Institute of Theoretical Physics, Warsaw University) **Session Classification:** SUSY and New Physics

Dark Matter: Direct Detection an ···

Contribution ID: 90

Type: not specified

Dark Matter: Direct Detection and Colliders

Thursday, 25 October 2012 16:00 (20 minutes)

Presenter: Dr PERELSTEIN, Maxim (Cornell)

Session Classification: SUSY and New Physics

Radiative type-I seesaw model wi …

Contribution ID: 91

Type: not specified

Radiative type-I seesaw model with dark matter via U(1)_{B-L} gauge symmetry breaking at the ILC

Thursday, 25 October 2012 16:20 (20 minutes)

Presenter: SUGIYAMA, Hiroaki (University of Toyama) **Session Classification:** SUSY and New Physics

Z' searches at 3 TeV and 1.5 TeV CLIC

Contribution ID: 92

Type: not specified

Z' searches at 3 TeV and 1.5 TeV CLIC

Thursday, 25 October 2012 16:40 (20 minutes)

Presenter: WELLS, James

Session Classification: SUSY and New Physics

/ Report of Contributions

MDI Update from ILD

Contribution ID: 94

Type: not specified

MDI Update from ILD

Tuesday, 23 October 2012 08:30 (25 minutes)

Presenter: Dr BUESSER, Karsten (DESY) **Session Classification:** Int/MDI/Pol

MDI Update from SiD

Contribution ID: 95

Type: not specified

MDI Update from SiD

Tuesday, 23 October 2012 08:55 (25 minutes)

 Presenter:
 ORIUNNO, Marco (SLAC National Accelerator Laboratory)

 Session Classification:
 Int/MDI/Pol

Compton Polarimetry for Future ···

Contribution ID: 96

Type: not specified

Compton Polarimetry for Future Linear Colliders

Tuesday, 23 October 2012 09:40 (20 minutes)

 Presenter:
 BILKI, Burak (University of Iowa-Unknown-Unknown)

 Session Classification:
 Int/MDI/Pol

Report on Frequency Scanned Int $\,\cdots\,$

Contribution ID: 97

Type: not specified

Report on Frequency Scanned Interferometry R&D for Magnet and Tracker Alignment

Tuesday, 23 October 2012 09:20 (20 minutes)

Presenter:RILES, Keith (University of Michigan)Session Classification:Int/MDI/Pol

Measurement of the beam polariz $\,\cdots\,$

Contribution ID: 98

Type: not specified

Measurement of the beam polarization using the semileptonic WW process

Tuesday, 23 October 2012 10:00 (20 minutes)

Presenter: Dr ROSCA, Aura (DESY)
Session Classification: Int/MDI/Pol

Performance of a fully instrumen \cdots

Contribution ID: 99

Type: not specified

Performance of a fully instrumented sensor plane for FCAL

Wednesday, 24 October 2012 11:00 (25 minutes)

Presenter:LOHMANN, Wolfgang (DESY)Session Classification:Int/MDI/Pol

Electromagnetically-Induced Rad

Contribution ID: 100

Type: not specified

Electromagnetically-Induced Radiation Damage Studies in a Realistic Environment

Wednesday, 24 October 2012 11:25 (20 minutes)

Presenter:SCHUMM, Bruce Andrew (University of California, Santa Cruz (US))Session Classification:Int/MDI/Pol

IP Feedback tests at ATF2

Contribution ID: 101

Type: not specified

IP Feedback tests at ATF2

Wednesday, 24 October 2012 11:45 (20 minutes)

Presenter:Prof. BURROWS, Philip (Oxford University)Session Classification:Int/MDI/Pol

Strong field beamstrahlung simul

Contribution ID: 102

Type: not specified

Strong field beamstrahlung simulations

Wednesday, 24 October 2012 12:05 (25 minutes)

Presenter: HARTIN, Anthony (DESY) Session Classification: Int/MDI/Pol

Earthquake protection for LC det ...

Contribution ID: 103

Type: not specified

Earthquake protection for LC detectors

Thursday, 25 October 2012 14:00 (25 minutes)

 Presenter:
 DUARTE RAMOS, Fernando (CERN)

 Session Classification:
 Int/MDI/Pol

Cryogenic System of the ILC Cen $\,\cdots\,$

Contribution ID: 104

Type: not specified

Cryogenic System of the ILC Central Region in a Japanese Mountain Site

Thursday, 25 October 2012 14:25 (25 minutes)

Presenter:Dr OKAMURA, Takahiro (KEK)Session Classification:Int/MDI/Pol

Discussion of Post TDR MDI and …

Contribution ID: 105

Type: not specified

Discussion of Post TDR MDI and Detector Integration Issues

Thursday, 25 October 2012 14:50 (40 minutes)

Session Classification: Int/MDI/Pol

FFS Lattice optimization for Sync ...

Contribution ID: 106

Type: not specified

FFS Lattice optimization for Synchrotron Radiation effects

Thursday, 25 October 2012 08:30 (20 minutes)

Presenter:BLANCO GARCIA, Oscar Roberto (Universite de Paris-Sud 11 (FR))Session Classification:Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Delivery and MDI

Comparing traditional and local c $\,\cdots\,$

Contribution ID: 107

Type: not specified

Comparing traditional and local chromaticity correction FFS for CLIC

Thursday, 25 October 2012 08:50 (20 minutes)

Presenter: Mr GARCIA MORALES, Hector (CERN)

Session Classification: Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Delivery and MDI

ILC FFS beam dynamics

Contribution ID: 108

Type: not specified

ILC FFS beam dynamics

Thursday, 25 October 2012 09:10 (20 minutes)

Presenter: Mr GARCIA MORALES, Hector (CERN)

Session Classification: Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Delivery and MDI

Solenoid effects in CLIC

Contribution ID: 109

Type: not specified

Solenoid effects in CLIC

Thursday, 25 October 2012 09:30 (20 minutes)

Presenter: LEVINSEN, Yngve Inntjore (University of Oslo (NO))Session Classification: Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Delivery and MDI

Ground motion feedback for ATF2

Contribution ID: 110

Type: not specified

Ground motion feedback for ATF2

Thursday, 25 October 2012 09:50 (20 minutes)

Presenter: RENIER, Yves (CERN)

BDS for the ILC: Low energy option

Contribution ID: 111

Type: not specified

BDS for the ILC: Low energy option

Thursday, 25 October 2012 10:10 (20 minutes)

Presenter: Dr MALYSHEVA, Larisa (Oxford University)

CLIC QD0 Short Prototype Status: ···

Contribution ID: 112

Type: not specified

CLIC QD0 Short Prototype Status: Final assembly and Magnetic Measurements

Thursday, 25 October 2012 11:00 (20 minutes)

Presenter: MODENA, Michele

Simplified models of ILD and SiD \cdots

Contribution ID: 113

Type: not specified

Simplified models of ILD and SiD detectors: Simulations and scaled test bench

Thursday, 25 October 2012 11:20 (20 minutes)

Presenter: COLLETTE, Christophe

Vibration Stabilization Experime \cdots

Contribution ID: 114

Type: not specified

Vibration Stabilization Experimental Results

Thursday, 25 October 2012 11:40 (20 minutes)

Presenter: Dr JEREMIE, Andrea (LAPP)

Spin Tracking Studies in the BDS

Contribution ID: 115

Type: not specified

Spin Tracking Studies in the BDS

Thursday, 25 October 2012 12:00 (20 minutes)

Presenter: BECKMANN, Moritz (DESY)

Contribution ID: 116

Type: not specified

Particle showers in the CALICE tungsten scintillator HCAL

Tuesday, 23 October 2012 08:30 (20 minutes)

Presenter:SEFKOW, Felix (DESY)Session Classification:Calo/Muons

CALICE T3B - The time structure …

Contribution ID: 117

Type: not specified

CALICE T3B - The time structure of hadronic showers in Tungsten and Steel

Tuesday, 23 October 2012 08:50 (20 minutes)

Presenter: Dr SIMON, Frank (Max-Planck-Institut fuer Physik)

Session Classification: Calo/Muons

Contribution ID: 118

Type: not specified

The CALICE scintillator HCAL technological prototype

Tuesday, 23 October 2012 09:10 (20 minutes)

Presenter: HARTBRICH, Oskar (Bergische Universitaet Wuppertal / DESY FLC)

Session Classification: Calo/Muons

Beam tests of the new scintillator ···

Contribution ID: 119

Type: not specified

Beam tests of the new scintillator HCAL modules at DESY

Tuesday, 23 October 2012 09:30 (20 minutes)

Presenter:KRUEGER, Katja (DESY)Session Classification:Calo/Muons

LED calibration system and optic \cdots

Contribution ID: 120

Type: not specified

LED calibration system and optical fibre distribution system

Tuesday, 23 October 2012 09:50 (20 minutes)

Presenter: Mr KVASNICKA, Jiri (Institute of Physics, ASCR)

Session Classification: Calo/Muons

First results from the Tungsten- ···

Contribution ID: 121

Type: not specified

First results from the Tungsten-DHCAL tests

Tuesday, 23 October 2012 14:00 (20 minutes)

Presenter: Dr REPOND, Jose (Argonne National Laboratory) **Session Classification:** Calo/Muons

Status of the GEM/DHCAL project

Contribution ID: 122

Type: not specified

Status of the GEM/DHCAL project

Wednesday, 24 October 2012 11:00 (20 minutes)

Presenter: Dr PARK, Seongtae (University of Texas at Arlington) **Session Classification:** Calo/Muons

Construction and status of the SD $\,\cdots\,$

Contribution ID: 123

Type: not specified

Construction and status of the SDHCAL

Tuesday, 23 October 2012 14:40 (20 minutes)

Presenter: Mr LAKTINEH, imad (ipnl) **Session Classification:** Calo/Muons

First results of the SDHCAL

Contribution ID: 124

Type: not specified

First results of the SDHCAL

Tuesday, 23 October 2012 15:00 (20 minutes)

Presenter: Dr BOUDRY, Vincent (LLR –École polytechnique, CNRS/IN2P3) **Session Classification:** Calo/Muons

Status of the Micromegas/DHCAL \cdots

Contribution ID: 125

Type: not specified

Status of the Micromegas/DHCAL project

Tuesday, 23 October 2012 14:20 (20 minutes)

Presenter: Prof. WHITE, Andy (University of Texas at Arlington) **Session Classification:** Calo/Muons

Structural studies for a realistic t \cdots

Contribution ID: 126

Type: not specified

Structural studies for a realistic tungsten HCAL

Wednesday, 24 October 2012 11:20 (20 minutes)

Presenter: DUARTE RAMOS, Fernando (CERN) **Session Classification:** Calo/Muons

Status of ADRIANO R&D in T101

Contribution ID: 127

Type: not specified

Status of ADRIANO R&D in T1015 Collaboration

Wednesday, 24 October 2012 11:40 (20 minutes)

Presenter: Dr GATTO, Corrado (INFN) **Session Classification:** Calo/Muons

Performance of fully assembled s ...

Contribution ID: 128

Type: not specified

Performance of fully assembled sensor plannes for BeamCal and LumiCal measured in a test-beam

Wednesday, 24 October 2012 12:00 (20 minutes)

Presenter:LOHMANN, Wolfgang (DESY)Session Classification:Calo/Muons

SiW Ecal Technological Prototype …

Contribution ID: 129

Type: not specified

SiW Ecal Technological Prototype - Review of engineering aspects and perspectives

Wednesday, 24 October 2012 14:20 (20 minutes)

Presenter: Dr CORNAT, Remi Jean Noel (CNRS/IN2P3/Laboratoire Leprince-Ringuet (LLR)) **Session Classification:** Calo/Muons

SiW Ecal Technological Prototype ···

Contribution ID: 130

Type: not specified

SiW Ecal Technological Prototype - Test beam results

Wednesday, 24 October 2012 14:00 (20 minutes)

Presenter: FRISSON, Thibault (LAL Orsay)

Session Classification: Calo/Muons

SiD silicon-tungsten ECal and KP $\,\cdots\,$

Contribution ID: 131

Type: not specified

SiD silicon-tungsten ECal and KPiX efforts

Wednesday, 24 October 2012 14:40 (20 minutes)

Presenter: BREIDENBACH, Martin (SLAC) **Session Classification:** Calo/Muons

DECAL using MAPS technology

Contribution ID: 132

Type: not specified

DECAL using MAPS technology

Wednesday, 24 October 2012 15:00 (20 minutes)

Presenter: Mr PRICE, Tony (University of Birmingham) **Session Classification:** Calo/Muons

Study of the SiW ECAL performa ····

Contribution ID: 133

Type: not specified

Study of the SiW ECAL performance with reduced number of layers

Thursday, 25 October 2012 08:50 (20 minutes)

Presenter: TRAN, Trong Hieu (LLR –École polytechnique) **Session Classification:** Calo/Muons

Result of ScECAL

Contribution ID: 134

Type: not specified

Result of ScECAL

Thursday, 25 October 2012 09:10 (20 minutes)

Presenter: Prof. TAKESHITA, Tohru (Shinshu University)

Session Classification: Calo/Muons

MPPC performance

Contribution ID: 135

Type: not specified

MPPC performance

Thursday, 25 October 2012 09:30 (20 minutes)

Presenter: Prof. TAKESHITA, Tohru (Shinshu University)

Session Classification: Calo/Muons

Current progress on SiD muon d $\,\cdots\,$

Contribution ID: 136

Type: not specified

Current progress on SiD muon detection

Thursday, 25 October 2012 08:30 (20 minutes)

Presenter:FISK, H. Eugene (Fermilab)Session Classification:Calo/Muons

Potential for probing the Majora ...

Contribution ID: 137

Type: not specified

Potential for probing the Majorana nature in radiative neutrino masses at a future linear collider

Tuesday, 23 October 2012 15:05 (20 minutes)

Presenter: AOKI, Mayumi (Kanazawa University) **Session Classification:** SUSY and New Physics

Development of nanometer elect

Contribution ID: 138

Type: not specified

Development of nanometer electron beam size monitor

Thursday, 25 October 2012 08:30 (20 minutes)

Presenter: Ms YAN, Jacqueline (University of Tokyo)

Two-beam module development \cdots

Contribution ID: 139

Type: not specified

Two-beam module development program: status and future plans

Thursday, 25 October 2012 08:50 (20 minutes)

Presenter: RIDDONE, Germana

Status of Design and Prototype P $\,\cdots\,$

Contribution ID: 140

Type: not specified

Status of Design and Prototype Procurement for CLIC 2-Beam Module Magnets

Thursday, 25 October 2012 09:10 (20 minutes)

Presenter: MODENA, Michele

Conduction cooled SC magnet

Contribution ID: 141

Type: not specified

Conduction cooled SC magnet

Thursday, 25 October 2012 09:30 (20 minutes)

Presenter: KASHIKHIN, VLADIMIR (FERMILAB)

Contribution ID: 142

Type: not specified

Discussion on common instrumentation and future work-plan

Summary/discussion

Contribution ID: 143

Type: not specified

Summary/discussion

Discussion/Summary

Contribution ID: 144

Type: not specified

Discussion/Summary

Thursday, 25 October 2012 16:00 (1 hour)

Joint with RF structure/technologies

Contribution ID: 145

Type: not specified

Joint with RF structure/technologies

Thursday, 25 October 2012 11:00 (1h 30m)

Linear Collider module control a ···

Contribution ID: 146

Type: not specified

Linear Collider module control and stabilization (IEEE rehearsal)

Thursday, 25 October 2012 14:00 (20 minutes)

Presenter: Dr JEREMIE, Andrea (LAPP)

Linear Collider Instrumentation (\cdots

Contribution ID: 147

Type: not specified

Linear Collider Instrumentation (IEEE rehearsal)

Thursday, 25 October 2012 14:20 (20 minutes)

Presenter: LEFEVRE, Thibaut

LCWS 2012 / Report of G

/ Report of Contributions

Alignment challenges for a future ···

Contribution ID: 148

Type: not specified

Alignment challenges for a future Linear Collider (IEEE rehearsal)

Thursday, 25 October 2012 14:40 (20 minutes)

Presenter: MAINAUD DURAND, Helene

Summary of the Machine protect $\,\cdots\,$

Contribution ID: 149

Type: not specified

Summary of the Machine protection Workshop 2012

Thursday, 25 October 2012 15:00 (30 minutes)

Primary author: JONKER, Michael

Joint session with Instrumentatio

Contribution ID: 150

Type: not specified

Joint session with Instrumentation and Technical Systems

Thursday, 25 October 2012 08:30 (2 hours)

STF-LLRF system and its study plan

Contribution ID: 151

Type: not specified

STF-LLRF system and its study plan

Thursday, 25 October 2012 11:00 (20 minutes)

Presenter: Dr MICHIZONO, Shinichiro (KEK)

Power distribution system

Contribution ID: 152

Type: not specified

Power distribution system

Thursday, 25 October 2012 11:20 (20 minutes)

Presenter: Dr FUKUDA, Shigeki (KEK)

CLIC Drive Beam Linac

Contribution ID: 153

Type: not specified

CLIC Drive Beam Linac

Thursday, 25 October 2012 11:50 (20 minutes)

 Primary author:
 WEGNER, Rolf (CERN)

 Presenter:
 WEGNER, Rolf (CERN)

 Session Classification:
 Joint CLIC/ILC Working Group - RF Structure/Technologies

Synchronization system for CLIC \cdots

Contribution ID: 154

Type: not specified

Synchronization system for CLIC crab cavities

Thursday, 25 October 2012 12:10 (20 minutes)

Presenter: WOOLLEY, Benjamin (Lancaster University)

Recent High-gradient test result a $\,\cdots\,$

Contribution ID: 155

Type: not specified

Recent High-gradient test result at KEK

Thursday, 25 October 2012 14:00 (20 minutes)

Presenter: Dr HIGO, Toshiyasu (KEK)

Recent High-gradient test result a $\,\cdots\,$

Contribution ID: 156

Type: not specified

Recent High-gradient test result at CERN

Thursday, 25 October 2012 14:20 (20 minutes)

Presenter: KOVERMANN, J. (CERN)

Seamless ILC cavity Fabrication

Contribution ID: 157

Type: not specified

Seamless ILC cavity Fabrication

Thursday, 25 October 2012 14:40 (20 minutes)

Presenter: BUTTLES, John

Field-emission mapping measure ...

Contribution ID: 158

Type: not specified

Field-emission mapping measurement

Thursday, 25 October 2012 16:00 (20 minutes)

Presenter: HIGASHI, Yasuo (KEK)

Field emission and SEM surface m $\,\cdots\,$

Contribution ID: 159

Type: not specified

Field emission and SEM surface mapping in Uppsala

Thursday, 25 October 2012 16:20 (20 minutes)

Presenter: MURANAKA, Tomoko (Department of Physics and Astronomy-University of Uppsala)

Short review of recent Mevarc W $\,\cdots\,$

Contribution ID: 160

Type: not specified

Short review of recent Mevarc Workshop

Thursday, 25 October 2012 16:40 (20 minutes)

Presenter: WUENSCH, Walter

Localization of field emitter in a 9- ···

Contribution ID: 161

Type: not specified

Localization of field emitter in a 9-cell cavity

Thursday, 25 October 2012 17:00 (15 minutes)

Presenter: Dr GENG, Rongli (Jefferson Lab)

Recent surface study in KEK-STF

Contribution ID: 162

Type: not specified

Recent surface study in KEK-STF

Thursday, 25 October 2012 17:15 (15 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi (KEK)

FPCCD option of ILD vertex detector

Contribution ID: 163

Type: not specified

FPCCD option of ILD vertex detector

Tuesday, 23 October 2012 08:30 (25 minutes)

Presenter: Dr SUGIMOTO, Yasuhiro (KEK) **Session Classification:** Tracking/Vtx Contribution ID: 164

Type: not specified

Developments of Readout ASIC and CCD for FPCCD vertex detector

Tuesday, 23 October 2012 08:55 (25 minutes)

Presenter: KATO, Eriko (tohoku univ) **Session Classification:** Tracking/Vtx

Low mass, low power vertex dete

Contribution ID: 165

Type: not specified

Low mass, low power vertex detector for an ILC experiment-based on fast CMOS pixel sensors adapted to 1 TeV running conditions

Tuesday, 23 October 2012 09:20 (25 minutes)

Presenter: WINTER, Marc (Institut de Recherches Subatomiques (IReS)) **Session Classification:** Tracking/Vtx

Status of the Chronopixel project

Contribution ID: 166

Type: not specified

Status of the Chronopixel project

Tuesday, 23 October 2012 09:45 (25 minutes)

Presenter: Dr SINEV, Nick (University of Oregon) **Session Classification:** Tracking/Vtx

DEPFET APS for future collider a \cdots

Contribution ID: 167

Type: not specified

DEPFET APS for future collider applications

Tuesday, 23 October 2012 10:10 (25 minutes)

Presenter: ANDRICEK, Ladislav (MPI Munchen) **Session Classification:** Tracking/Vtx LCWS 2012

/ Report of Contributions

iLCSoft - Status and Plans

Contribution ID: 168

Type: not specified

iLCSoft - Status and Plans

Tuesday, 23 October 2012 11:00 (18 minutes)

Presenter: GAEDE, Frank (DESY)

Session Classification: Sim/Perf/Reconst

slic and lcsim

Contribution ID: 169

Type: not specified

slic and lcsim

Tuesday, 23 October 2012 11:18 (18 minutes)

Presenter: MCCORMICK, Jeremy (SLAC) **Session Classification:** Sim/Perf/Reconst

ALCPG software: status and futu

Contribution ID: 170

Type: not specified

ALCPG software: status and future plans

Tuesday, 23 October 2012 11:36 (18 minutes)

Presenter: GRAF, Norman (SLAC)

Session Classification: Sim/Perf/Reconst

New developments in SGV - a fast \cdots

Contribution ID: 171

Type: not specified

New developments in SGV - a fast detector simulation

Tuesday, 23 October 2012 11:54 (18 minutes)

Presenter:BERGGREN, Mikael (DESY Hamburg)Session Classification:Sim/Perf/Reconst

SiD DBD production (DIRAC)

Contribution ID: 172

Type: not specified

SiD DBD production (DIRAC)

Thursday, 25 October 2012 11:40 (18 minutes)

Presenter: STRUBE, Jan Fridolf (STFC - Science & amp; Technology Facilities Council (GB)) **Session Classification:** Sim/Perf/Reconst

Reconstruction of Granular Scint ...

Contribution ID: 173

Type: not specified

Reconstruction of Granular Scintillator Strip Electromagnetic Calorimeter in ILD

Thursday, 25 October 2012 08:30 (20 minutes)

Presenters: KOTERA, Katsushige (Shinshu University, Faculty of Science,); Prof. TAKESHITA, Tohru (Shinshu University)

Session Classification: Sim/Perf/Reconst

Simultaion Study of the Hybrid E $\, \cdots \,$

Contribution ID: 174

Type: not specified

Simultaion Study of the Hybrid ECAL for ILD

Thursday, 25 October 2012 08:50 (20 minutes)

Presenter: UENO, Hiraku (Kyushu Univ.) **Session Classification:** Sim/Perf/Reconst

Simulation of RPC avalanche sig \cdots

Contribution ID: 175

Type: not specified

Simulation of RPC avalanche signal for a Digital Hadron Calorimeter

Thursday, 25 October 2012 09:10 (20 minutes)

Presenter: Dr XIA, Lei (Argonne National Laboratory) **Session Classification:** Sim/Perf/Reconst

Electron Tagging with the Beam $\,\cdots\,$

Contribution ID: 176

Type: not specified

Electron Tagging with the BeamCal at 3 TeV CLIC

Thursday, 25 October 2012 09:30 (20 minutes)

Presenter: SAILER, Andre (CERN, HU Berlin) **Session Classification:** Sim/Perf/Reconst

Measurement of the Differential ····

Contribution ID: 177

Type: not specified

Measurement of the Differential Luminosity at 3 TeV CLIC

Thursday, 25 October 2012 10:10 (20 minutes)

Presenter: SAILER, Andre (CERN, HU Berlin)

Session Classification: Sim/Perf/Reconst

Correction methods for counting \cdots

Contribution ID: 178

Type: not specified

Correction methods for counting losses induced by the beam-beam effects in luminosity measurement at ILC

Thursday, 25 October 2012 09:50 (20 minutes)

Presenter:SMILJANIC, Ivan (Vinca Institute of Nuclear Sciences)Session Classification:Sim/Perf/Reconst

Combined detector performance i \cdots

Contribution ID: 179

Type: not specified

Combined detector performance in the SiD DBD

Thursday, 25 October 2012 11:00 (20 minutes)

Presenter: STRUBE, Jan Fridolf (STFC - Science & amp; Technology Facilities Council (GB)) **Session Classification:** Sim/Perf/Reconst

Occupancies from beam-related b $\,\cdots\,$

Contribution ID: 180

Type: not specified

Occupancies from beam-related backgrounds in SiD at ILC and CLIC

Thursday, 25 October 2012 11:20 (20 minutes)

Presenter: Mr GREFE, Christian (CERN, Bonn University)

Session Classification: Sim/Perf/Reconst

SiD DBD Tracking Performance

Contribution ID: 181

Type: not specified

SiD DBD Tracking Performance

Thursday, 25 October 2012 16:00 (20 minutes)

Presenter: Mr GREFE, Christian (CERN, Bonn University) **Session Classification:** Sim/Perf/Reconst

The New C++ Tracking Code in i $\,\cdots\,$

Contribution ID: 182

Type: not specified

The New C++ Tracking Code in iLCSoft

Thursday, 25 October 2012 16:20 (20 minutes)

Presenters: GAEDE, Frank (DESY); GLATTAUER, Robin (HEPHY-Vienna); Dr APLIN, Steve (DESY)

Session Classification: Sim/Perf/Reconst

Status of LCFIPlus

Contribution ID: 183

Type: not specified

Status of LCFIPlus

Thursday, 25 October 2012 16:40 (20 minutes)

Presenter: Dr SUEHARA, Taikan (The University of Tokyo) **Session Classification:** Sim/Perf/Reconst

Vertex-detector R&D for CLIC

Contribution ID: 184

Type: not specified

Vertex-detector R&D for CLIC

Tuesday, 23 October 2012 11:00 (25 minutes)

Presenter: DANNHEIM, Dominik Session Classification: Tracking/Vtx

Hybrid pixel readout chip develo ...

Contribution ID: 185

Type: not specified

Hybrid pixel readout chip developments in view of the Linear Collider

Tuesday, 23 October 2012 11:25 (25 minutes)

Presenter: DE GASPARI, Massimiliano (Physikalisches Institut-Ruprecht-Karls-Universitaet Heidelberg)

Session Classification: Tracking/Vtx

CLIC inner detector cooling and \cdots

Contribution ID: 186

Type: not specified

CLIC inner detector cooling and mechanics

Tuesday, 23 October 2012 11:50 (25 minutes)

Presenter: DUARTE RAMOS, Fernando (CERN) **Session Classification:** Tracking/Vtx

Development of a low-material T $\,\cdots\,$

Contribution ID: 187

Type: not specified

Development of a low-material TPC endplate for ILD

Wednesday, 24 October 2012 08:30 (25 minutes)

Presenter: Dr PETERSON, Daniel (Cornell) **Session Classification:** Tracking/Vtx

Results of a beam test of a Large ···

Contribution ID: 188

Type: not specified

Results of a beam test of a Large Micromegas TPC prototype with 6 modules

Wednesday, 24 October 2012 08:55 (25 minutes)

Presenter: COLAS, Paul (CEA/Irfu Saclay) **Session Classification:** Tracking/Vtx

Test Beam Measurements with the …

Contribution ID: 189

Type: not specified

Test Beam Measurements with the DESY GridGEM TPC Prototype Module

Wednesday, 24 October 2012 09:20 (25 minutes)

Presenter: Mr MÜLLER, Felix (Desy) **Session Classification:** Tracking/Vtx

Tracking studies in inhomogeneo $\,\cdots\,$

Contribution ID: 190

Type: not specified

Tracking studies in inhomogeneous magnetic and electric fields

Wednesday, 24 October 2012 10:10 (25 minutes)

Presenter:KILLENBERG, Martin (CERN)Session Classification:Tracking/Vtx

Type: not specified

Occupancy for the CLIC_ILD TPC with pad and pixel readout

Wednesday, 24 October 2012 09:45 (25 minutes)

Presenter: KILLENBERG, Martin (CERN) **Session Classification:** Tracking/Vtx

Noise and power pulsing measur ...

Contribution ID: 192

Type: not specified

Noise and power pulsing measurements on the Super-Altro chip for gaseous detectors

Wednesday, 24 October 2012 14:00 (25 minutes)

Presenter: DE GASPARI, Massimiliano (Physikalisches Institut-Ruprecht-Karls-Universitaet Heidelberg)

Session Classification: Tracking/Vtx

Type: not specified

Design of a FE ASIC in TSMC-65nm for Si tracking at the ILC

Wednesday, 24 October 2012 14:25 (25 minutes)

Presenter: Dr CASANOVA, Raimon

Session Classification: Tracking/Vtx

Base line design of FTD sub- …

Contribution ID: 194

Type: not specified

Base line design of FTD sub-detector power distribution system for ILD

Wednesday, 24 October 2012 14:50 (25 minutes)

Presenter: ARTECHE GONZALEZ, Fernando Jose (Instituto Tecnologico de Aragon) **Session Classification:** Tracking/Vtx

View on photon colliders at ILC \cdots

Contribution ID: 195

Type: not specified

View on photon colliders at ILC, CLIC, Higgs factory SAPPHIRE and super yy factory

Wednesday, 24 October 2012 08:30 (50 minutes)

Primary author:Prof. TELNOV, Valery (Budker INP, Novosibirsk)Presenter:Prof. TELNOV, Valery (Budker INP, Novosibirsk)Session Classification:γγ

Compton Collision Parameter Op $\,\cdots\,$

Contribution ID: 196

Type: not specified

Compton Collision Parameter Optimization for a Gamma Gamma Higgs Factory

Wednesday, 24 October 2012 09:20 (25 minutes)

Primary author:Dr BARKLOW, Timothy (SLAC)Presenter:Dr BARKLOW, Timothy (SLAC)Session Classification:γγ

Status of the optical cavity R&D at \cdots

Contribution ID: 197

Type: not specified

Status of the optical cavity R&D at KEK-ATF

Wednesday, 24 October 2012 09:45 (25 minutes)

 Presenter:
 Dr TAKAHASHI, Tohru (Hiroshima University)

 Session Classification:
 γγ

Simulation of Higgs boson pair c \cdots

Contribution ID: 198

Type: not specified

Simulation of Higgs boson pair creation in a photon collider

Wednesday, 24 October 2012 11:00 (20 minutes)

Presenter: Dr TAKAHASHI, Tohru (Hiroshima University)

Session Classification: $\gamma\gamma$

Testing 125 GeV Higgs's from 2H $\,\cdots\,$

Contribution ID: 199

Type: not specified

Testing 125 GeV Higgs's from 2HDM at PLC

Wednesday, 24 October 2012 11:20 (20 minutes)

Presenter: KRAWCZYK, Maria (Warsaw University of Technology)

Session Classification: $\gamma\gamma$

Study of Triple Neutral Gauge Bo $\,\cdots\,$

Contribution ID: 200

Type: not specified

Study of Triple Neutral Gauge Boson Interactions in ye to eZ

Wednesday, 24 October 2012 11:40 (20 minutes)

 Primary author:
 Prof. CORNET, Fernando (Universidad de Granada)

 Presenter:
 Prof. CORNET, Fernando (Universidad de Granada)

 Session Classification:
 γγ

Discussion of $\gamma\gamma\text{-summary}$ for ILC \cdots

Contribution ID: 201

Type: not specified

Discussion of $\gamma\gamma$ -summary for ILC TDR

Thursday, 25 October 2012 14:40 (50 minutes)

Presenter: Dr GRONBERG, Jeff (LLNL)

Session Classification: $\gamma\gamma$

Discussion of the laser for CLICH $\,\cdots\,$

Contribution ID: 202

Type: not specified

Discussion of the laser for CLICHÉ and SAPPHiRE photon colliders

Thursday, 25 October 2012 14:00 (40 minutes)

Presenters: SCHULTE, Daniel (CERN); VELASCO, Mayda (Northwestern U.)

Session Classification: $\gamma\gamma$

LCWS 2012 / Report

/ Report of Contributions

Power Consumption Report

Contribution ID: 203

Type: not specified

Power Consumption Report

Friday, 26 October 2012 09:00 (15 minutes)

Emittance Preservation Report

Contribution ID: 204

Type: not specified

Emittance Preservation Report

Friday, 26 October 2012 09:15 (15 minutes)

Project and Cost Schedule Basis R $\,\cdots\,$

Contribution ID: 205

Type: not specified

Project and Cost Schedule Basis Report

Friday, 26 October 2012 09:30 (15 minutes)

System Test Report

Contribution ID: 206

Type: not specified

System Test Report

Friday, 26 October 2012 09:45 (15 minutes)

LCWS 2012

Joint CLIC/ILC Working Group - ···

Contribution ID: 207

Type: not specified

Joint CLIC/ILC Working Group - RF Structure/Technologies Report

Friday, 26 October 2012 10:00 (5 minutes)

Joint CLIC/ILC Working Group - ···

Contribution ID: 208

Type: not specified

Joint CLIC/ILC Working Group - CFS Report

Friday, 26 October 2012 10:05 (5 minutes)

Type: not specified

Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Delivery and MDI Report

Friday, 26 October 2012 10:10 (5 minutes)

Type: not specified

Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Dynamics Report

Friday, 26 October 2012 10:15 (5 minutes)

Type: not specified

Joint CLIC/ILC Working Group - Damping Rings Report

Friday, 26 October 2012 10:20 (5 minutes)

Joint CLIC/ILC Working Group - ···

Contribution ID: 212

Type: not specified

Joint CLIC/ILC Working Group - Sources - Report

Friday, 26 October 2012 10:25 (5 minutes)

Joint CLIC/ILC Working Group - ···

Contribution ID: 213

Type: not specified

Joint CLIC/ILC Working Group - Instrumentation and Technical Systems Report

Friday, 26 October 2012 10:30 (5 minutes)

Recent Ingrid Studies and DESY \cdots

Contribution ID: 214

Type: not specified

Recent Ingrid Studies and DESY Test-beam results with Octopuce

Wednesday, 24 October 2012 15:15 (15 minutes)

Presenter: TITOV, Maksym Session Classification: Tracking/Vtx

ILC Update and TDR

Contribution ID: 215

Type: not specified

ILC Update and TDR

Thursday, 25 October 2012 08:30 (30 minutes)

Primary author:GAI, Wei (ANL)Presenter:GAI, Wei (ANL)Session Classification:Joint CLIC/ILC Working Group - Sources

Update on target and OMD design

Contribution ID: 216

Type: not specified

Update on target and OMD design

Thursday, 25 October 2012 09:00 (30 minutes)

Presenter: Dr GRONBERG, Jeff (LLNL)

Session Classification: Joint CLIC/ILC Working Group - Sources

Collimator for the polarized beam

Contribution ID: 217

Type: not specified

Collimator for the polarized beam

Thursday, 25 October 2012 09:30 (30 minutes)

 Presenter:
 Dr STAUFENBIEL, Friedrich (DESY Zeuthen)

 Session Classification:
 Joint CLIC/ILC Working Group - Sources

Summary of the 2012 DESY POSIPOL

Contribution ID: 218

Type: not specified

Summary of the 2012 DESY POSIPOL

Thursday, 25 October 2012 10:00 (30 minutes)

Presenter: RIEMANN, Sabine (DESY)

Polarization issues

Contribution ID: 219

Type: not specified

Polarization issues

Thursday, 25 October 2012 11:00 (30 minutes)

Presenter:Dr USHAKOV, Andriy (University of Hamburg)Session Classification:Joint CLIC/ILC Working Group - Sources

ILC Conventional Source

Contribution ID: 220

Type: not specified

ILC Conventional Source

Thursday, 25 October 2012 11:30 (30 minutes)

Presenter: Prof. URAKAWA, Junji (KEK)

Higgs Factory Undulator based e …

Contribution ID: 221

Type: not specified

Higgs Factory Undulator based e+source

Thursday, 25 October 2012 12:00 (20 minutes)

Presenter: LIU, Wanming (Argonne National Lab)

Baseline and Layout of the CLIC \cdots

Contribution ID: 222

Type: not specified

Baseline and Layout of the CLIC e+e- Sources

Thursday, 25 October 2012 14:00 (20 minutes)

Presenter: DOEBERT, Steffen

Drive Beam for CLIC

Contribution ID: 223

Type: not specified

Drive Beam for CLIC

Thursday, 25 October 2012 14:20 (20 minutes)

Presenter: DOEBERT, Steffen

Undulator Based e+ source for CLIC

Contribution ID: 224

Type: not specified

Undulator Based e+ source for CLIC

Thursday, 25 October 2012 14:40 (20 minutes)

Presenter: LIU, Wanming (Argonne National Lab)

CLIC Hybrid positron source

Contribution ID: 225

Type: not specified

CLIC Hybrid positron source

Thursday, 25 October 2012 15:00 (20 minutes)

Presenter:Dr TAKAHASHI, Tohru (Hiroshima University)Session Classification:Joint CLIC/ILC Working Group - Sources

Compton Based positron source f $\,\cdots\,$

Contribution ID: 226

Type: not specified

Compton Based positron source for ILC: An update

Thursday, 25 October 2012 15:20 (30 minutes)

Presenter: Dr OMORI, tsunehiko (KEK)

Positron production using a reali \cdots

Contribution ID: 227

Type: not specified

Positron production using a realistic undulator

Thursday, 25 October 2012 12:20 (20 minutes)

Presenter: JENKINS, Mike (Lancaster University / Cockcroft Institute) **Session Classification:** Joint CLIC/ILC Working Group - Sources

Group Discussion

Contribution ID: 228

Type: not specified

Group Discussion

Thursday, 25 October 2012 16:30 (1h 30m)

We will discuss the future ILC TDR and future CLIC schemes.

Presenter: ALL

FBG seonsors based self monitori ...

Contribution ID: 229

Type: not specified

FBG seonsors based self monitoring support structures for trackers

Tuesday, 23 October 2012 12:15 (25 minutes)

Presenter: MOYA MARTIN, David (IFCA - Instituto de Fisica de Cantabria-Consejo Sup. de Invest)

Session Classification: Tracking/Vtx

Characterization of ILC DR error ···

Contribution ID: 230

Type: not specified

Characterization of ILC DR error tolerance

Thursday, 25 October 2012 08:30 (25 minutes)

Presenter: Mr SHANKS, Jim (Cornell University)

Reaching ultra-low emittance at S

Contribution ID: 231

Type: not specified

Reaching ultra-low emittance at SLS through random walk optimisation

Thursday, 25 October 2012 08:55 (20 minutes)

Presenter: Dr AIBA, Masamitsu (PSI)

Introduction

Contribution ID: 232

Type: not specified

Introduction

Wednesday, 24 October 2012 14:00 (5 minutes)

Presenters:Dr BEHNKE, Ties (DESY);Dr SUGIMOTO, Yasuhiro (KEK)Session Classification:ILD Concept

Benchmarking in ILD

Contribution ID: 233

Type: not specified

Benchmarking in ILD

Presenters: Prof. THOMSON, Mark (University of Cambridge); TANABE, Tomohiko (The University of Tokyo)

ILD: discussion session

Contribution ID: 234

Type: not specified

ILD: discussion session

Wednesday, 24 October 2012 15:20 (10 minutes)

Presenters:Dr BEHNKE, Ties (DESY);Dr SUGIMOTO, Yasuhiro (KEK)Session Classification:ILD Concept

Low emittance tuning through di \cdots

Contribution ID: 235

Type: not specified

Low emittance tuning through dispersion free steering

Thursday, 25 October 2012 09:15 (15 minutes)

Presenter: Mr LIUZZO, Simone (ESRF)

Low emittance instrumentation in ···

Contribution ID: 236

Type: not specified

Low emittance instrumentation in CESR-TA

Thursday, 25 October 2012 09:30 (25 minutes)

 Presenter:
 Mr BILLING, Michael (CLASSE, Cornell University)

 Session Classification:
 Joint CLIC/ILC Working Group - Damping Rings

Emittance monitor at SLS

Contribution ID: 237

Type: not specified

Emittance monitor at SLS

Thursday, 25 October 2012 09:55 (20 minutes)

Presenter: Dr MILAS, Natalia (PSI)

Measurements of ultra-low emitt

Contribution ID: 238

Type: not specified

Measurements of ultra-low emittances using a vertical undulator

Thursday, 25 October 2012 10:15 (15 minutes)

Presenter: Mr WOOTON, Kent (Australian Synchrotron)

IBS measurements at CESRTA

Contribution ID: 239

Type: not specified

IBS measurements at CESRTA

Thursday, 25 October 2012 11:00 (25 minutes)

Presenter: Mr EHRLICHMAN, Michael (Cornell)

IBS measurements at SLS

Contribution ID: 240

Type: not specified

IBS measurements at SLS

Thursday, 25 October 2012 11:25 (20 minutes)

Presenter: ANTONIOU, Fanouria (Physics Department-Sch. of Applied Maths. & Phys. Sci.-National)

Radiation heating from the ILC d $\,\cdots\,$

Contribution ID: 241

Type: not specified

Radiation heating from the ILC damping wigglers

Thursday, 25 October 2012 11:45 (20 minutes)

Presenter: BOON, Laura (Purdue)

Discussion on IBS, Low Emittance ····

Contribution ID: 242

Type: not specified

Discussion on IBS, Low Emittance techniques and instrumentation

Thursday, 25 October 2012 12:05 (25 minutes)

Recent electron cloud studies at C $\, \cdots \,$

Contribution ID: 243

Type: not specified

Recent electron cloud studies at CESRTA

Thursday, 25 October 2012 14:00 (25 minutes)

 Presenter:
 Dr CRITTENDEN, James (Cornell University)

 Session Classification:
 Joint CLIC/ILC Working Group - Damping Rings

An accurate model of beam ion in …

Contribution ID: 244

Type: not specified

An accurate model of beam ion instability

Thursday, 25 October 2012 14:25 (25 minutes)

Presenter: Dr WANG, Lanfa (SLAC)

CLIC DR extraction kicker design, …

Contribution ID: 245

Type: not specified

CLIC DR extraction kicker design, manufacturing and experimental program

Thursday, 25 October 2012 14:50 (20 minutes)

 Presenter:
 Ms BELVER AGUILAR, Carolina (IFIC, Valencia)

 Session Classification:
 Joint CLIC/ILC Working Group - Damping Rings

Impedence budget and effect of c $\,\cdots\,$

Contribution ID: 246

Type: not specified

Impedence budget and effect of chamber coating on CLIC DR beam stability

Thursday, 25 October 2012 15:10 (20 minutes)

Presenter: KOUKOVINI PLATIA, Eirini (Physics Department-Sch. of Applied Maths. & Phys. Sci.-National)

Progress and future of ATF exper ...

Contribution ID: 247

Type: not specified

Progress and future of ATF experimental program

Thursday, 25 October 2012 16:00 (25 minutes)

Presenter: Prof. URAKAWA, Junji (KEK)

PEP-X design and implications w $\,\cdots\,$

Contribution ID: 248

Type: not specified

PEP-X design and implications with damping rings R&D

Thursday, 25 October 2012 16:25 (25 minutes)

Presenter: Dr CAI, Yunhai (SLAC)

Dream test facilities for DR R&D

Contribution ID: 249

Type: not specified

Dream test facilities for DR R&D

Thursday, 25 October 2012 16:50 (20 minutes)

Presenter: Dr PAPAPHILIPPOU, Yannis (CERN)

Discussion on CLIC/ILC collabor ····

Contribution ID: 250

Type: not specified

Discussion on CLIC/ILC collaboration on Damping rings and LOW Emittance Rings Collaboration

Thursday, 25 October 2012 17:10 (20 minutes)

Online Dispersion Free Steering i $\,\cdots\,$

Contribution ID: 251

Type: not specified

Online Dispersion Free Steering in CLIC

Thursday, 25 October 2012 11:00 (25 minutes)

Presenter:PFINGSTNER, Juergen (Technische Universitaet Graz)Session Classification:Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Dynamics

Studies of CLIC decelerator toler

Contribution ID: 252

Type: not specified

Studies of CLIC decelerator tolerances

Thursday, 25 October 2012 11:25 (25 minutes)

Presenter: Mr ESBERG, Jakob (Institute for Physics and Astronomy, Aarhus University) **Session Classification:** Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Dynamics

Test Beam Line at CTF3

Contribution ID: 253

Type: not specified

Test Beam Line at CTF3

Presenter: ADLI, Erik (EPF group-Department of Physics-University of Oslo)

Preliminary results of BBA at FACET

Contribution ID: 254

Type: not specified

Preliminary results of BBA at FACET

Thursday, 25 October 2012 15:00 (30 minutes)

Presenter: Dr LATINA, Andrea (CERN)

Session Classification: Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Dynamics

Beam Dynamics Studies at ATF2

Contribution ID: 255

Type: not specified

Beam Dynamics Studies at ATF2

Thursday, 25 October 2012 14:00 (30 minutes)

Presenter: Dr OKUGI, Toshiyuki (KEK)

Session Classification: Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Dynamics

Collimator experiment proposal a ...

Contribution ID: 256

Type: not specified

Collimator experiment proposal at ESTB/SLAC

Thursday, 25 October 2012 14:30 (30 minutes)

Presenter: Dr RESTA LOPEZ, Javier (IFIC, CSIC-Valencia University)**Session Classification:** Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Dynamics

Overview of RTML design and T $\,\cdots\,$

Contribution ID: 257

Type: not specified

Overview of RTML design and TDR writing

Thursday, 25 October 2012 16:00 (30 minutes)

Presenter: Dr VIVOLI, Alessandro (FNAL)

Session Classification: Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Dynamics

ML lattice design for TDR

Contribution ID: 258

Type: not specified

ML lattice design for TDR

Thursday, 25 October 2012 16:30 (30 minutes)

Presenters: Dr SOLYAK, Nikolay (FNAL); Dr KAPIN, Valery (FNAL)Session Classification: Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Dynamics

Two-stage bunch compressor and \cdots

Contribution ID: 259

Type: not specified

Two-stage bunch compressor and extraction lines design status

Thursday, 25 October 2012 17:00 (30 minutes)

Presenter: Dr SELETSKIY, Sergei (BNL)

Session Classification: Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Dynamics

Damping Rings (20'+10')

Contribution ID: 260

Type: not specified

Damping Rings (20'+10')

Tuesday, 23 October 2012 08:30 (30 minutes)

Presenters: Prof. URAKAWA, Junji (KEK); Dr PAPAPHILIPPOU, Yannis (CERN) **Session Classification:** Accelerator Plenary

Ring to main linac transport (20'+10')

Contribution ID: 261

Type: not specified

Ring to main linac transport (20'+10')

Tuesday, 23 October 2012 09:00 (30 minutes)

Presenters: Dr LATINA, Andrea (CERN); Dr SOLYAK, Nikolay (FNAL)

Main Linac (20'+10')

Contribution ID: 262

Type: not specified

Main Linac (20'+10')

Tuesday, 23 October 2012 09:30 (30 minutes)

Presenters: Dr LATINA, Andrea (CERN); Dr KUBO, Kiyoshi (KEK)

Beam Delivery System

Contribution ID: 263

Type: not specified

Beam Delivery System

Tuesday, 23 October 2012 10:00 (30 minutes)

Presenters: Dr TOMAS, Rogelio (CERN); Dr TAUCHI, Toshiaki (KEK) **Session Classification:** Accelerator Plenary

Overview of CLIC system tests

Contribution ID: 264

Type: not specified

Overview of CLIC system tests

Tuesday, 23 October 2012 14:00 (20 minutes)

Presenter: CORSINI, Roberto

Plans for the drive beam front-end …

Contribution ID: 265

Type: not specified

Plans for the drive beam front-end and CLIC zero outlook

Tuesday, 23 October 2012 14:20 (20 minutes)

Presenter: DOEBERT, Steffen

LCWS 2012

/ Report of Contributions

9mA study progress at FLASH

Contribution ID: 266

Type: not specified

9mA study progress at FLASH

Tuesday, 23 October 2012 14:40 (20 minutes)

Presenter: Dr MICHIZONO, Shinichiro (KEK)

STF status and future plan

Contribution ID: 267

Type: not specified

STF status and future plan

Tuesday, 23 October 2012 15:00 (20 minutes)

Presenter: HAYANO, Hitoshi (KEK)

CFS TDR Completion General Di $\,\cdots\,$

Contribution ID: 268

Type: not specified

CFS TDR Completion General Discussion.

Thursday, 25 October 2012 08:30 (2 hours)

Presenters: Mr CARWARDINE, John (Argonne); Dr ROSS, Marc (SLAC) **Session Classification:** Joint CLIC/ILC Working Group - CFS

Potential Near-Surface America's ···

Contribution ID: 269

Type: not specified

Potential Near-Surface America's Region - ILc Site

Thursday, 25 October 2012 11:00 (30 minutes)

Presenter: Dr ASNER, David (Pacific Northwest National Laboratory) **Session Classification:** Joint CLIC/ILC Working Group - CFS

Questions and Discussion

Contribution ID: 270

Type: not specified

Questions and Discussion

Thursday, 25 October 2012 11:30 (15 minutes)

Asian Region Site Investigation P $\,\cdots\,$

Contribution ID: 271

Type: not specified

Asian Region Site Investigation Plan in Japan

Thursday, 25 October 2012 11:45 (30 minutes)

Presenter: Mr MIYAHARA, MASANOBU (KEK)

ILC territorial complex on the No $\,\cdots\,$

Contribution ID: 272

Type: not specified

ILC territorial complex on the North of the Moscow Region

Thursday, 25 October 2012 12:15 (15 minutes)

Presenter:Prof. SHIRKOV, Grigori (Joint Institute for Nuclear Research)Session Classification:Joint CLIC/ILC Working Group - CFS

Americas Region Budget Outlook

Contribution ID: 273

Type: not specified

Americas Region Budget Outlook

Thursday, 25 October 2012 14:00 (15 minutes)

Presenter: Mr KUCHLER, Victor (Fermilab)

European Region Budget Outlook

Contribution ID: 274

Type: not specified

European Region Budget Outlook

Thursday, 25 October 2012 14:15 (15 minutes)

Presenter: OSBORNE, John Andrew (CERN)

Asian Region Budget Outlook

Contribution ID: 275

Type: not specified

Asian Region Budget Outlook

Thursday, 25 October 2012 14:30 (15 minutes)

Presenter: Dr ENOMOTO, atsushi (KEK)

Discussion and Planning for the C $\,\cdots\,$

Contribution ID: 276

Type: not specified

Discussion and Planning for the Cost Review

Thursday, 25 October 2012 14:45 (45 minutes)

CFS TDR Cost Estimates Discussion

Contribution ID: 277

Type: not specified

CFS TDR Cost Estimates Discussion

Thursday, 25 October 2012 16:00 (1h 30m)

Presenters: DUGAN, Gerald (Cornell University); Dr ROSS, Marc (SLAC) **Session Classification:** Joint CLIC/ILC Working Group - CFS

ILC Linac Power Losses and Poss $\,\cdots\,$

Contribution ID: 278

Type: not specified

ILC Linac Power Losses and Possible Efficiency Improvements

Tuesday, 23 October 2012 11:00 (20 minutes)

Presenter: Dr FUKUDA, Shigeki (KEK)

CLIC Power and Energy

Contribution ID: 279

Type: not specified

CLIC Power and Energy

Tuesday, 23 October 2012 11:20 (30 minutes)

Presenter: LEBRUN, Philippe (CERN)

ILC Power Load and States of Op $\,\cdots\,$

Contribution ID: 280

Type: not specified

ILC Power Load and States of Operation

Tuesday, 23 October 2012 11:50 (20 minutes)

Presenter: WIELGOS, Randal (Fermilab)

Asian ILC Site Power Load and S $\,\cdots\,$

Contribution ID: 281

Type: not specified

Asian ILC Site Power Load and States of Operation

Tuesday, 23 October 2012 12:10 (20 minutes)

Presenter: Dr ENOMOTO, atsushi (KEK)

ILC Cryogenic Power Load and S $\,\cdots\,$

Contribution ID: 282

Type: not specified

ILC Cryogenic Power Load and States of Operation

Tuesday, 23 October 2012 12:30 (20 minutes)

Presenter: Prof. YAMAMOTO, Akira (KEK)

ILC Cost Methodology

Contribution ID: 283

Type: not specified

ILC Cost Methodology

Tuesday, 23 October 2012 14:00 (15 minutes)

Presenter: DUGAN, Gerald (Cornell University)

Session Classification: Accelerator Common Topics - Project and Cost Schedule Basis

ILC Cost Basis

Contribution ID: 284

Type: not specified

ILC Cost Basis

Tuesday, 23 October 2012 14:15 (15 minutes)

Presenter: DUGAN, Gerald (Cornell University)

Session Classification: Accelerator Common Topics - Project and Cost Schedule Basis

Status of ttH analysis

Contribution ID: 285

Type: not specified

Status of ttH analysis

Wednesday, 24 October 2012 14:05 (10 minutes)

Presenter: Mr PRICE, Tony (University of Birmingham) **Session Classification:** ILD Concept

ILC Schedule

Contribution ID: 286

Type: not specified

ILC Schedule

Tuesday, 23 October 2012 14:30 (15 minutes)

Presenter: GASTAL, Martin (CERN)

Session Classification: Accelerator Common Topics - Project and Cost Schedule Basis

Status of ZHH analysis

Contribution ID: 287

Type: not specified

Status of ZHH analysis

Wednesday, 24 October 2012 14:20 (10 minutes)

Presenter:Mr TIAN, Junping (KEK)Session Classification:ILD Concept

CLIC schedule and cost studies

Contribution ID: 288

Type: not specified

CLIC schedule and cost studies

Tuesday, 23 October 2012 14:45 (45 minutes)

Presenter: LEBRUN, Philippe (CERN)

Session Classification: Accelerator Common Topics - Project and Cost Schedule Basis

Status of nunuH analysis

Contribution ID: 289

Type: not specified

Status of nunuH analysis

Wednesday, 24 October 2012 14:35 (10 minutes)

Presenter:Dr ONO, Hiroaki (Nippon Dental University)Session Classification:ILD Concept

Status of WW analysis

Contribution ID: 290

Type: not specified

Status of WW analysis

Wednesday, 24 October 2012 14:50 (10 minutes)

Presenter:Dr ROSCA, Aura (DESY)Session Classification:ILD Concept

ILD benchmarking and analysis

Contribution ID: 291

Type: not specified

ILD benchmarking and analysis

Presenters: Prof. THOMSON, Mark (University of Cambridge); BERGGREN, Mikael (DESY Hamburg); TANABE, Tomohiko (The University of Tokyo)

Status of top physics

Contribution ID: 292

Type: not specified

Status of top physics

Wednesday, 24 October 2012 15:05 (10 minutes)

Presenter:POESCHL, Roman (LAL Orsay)Session Classification:ILD Concept

KCS big pipe results

Contribution ID: 293

Type: not specified

KCS big pipe results

Thursday, 25 October 2012 11:40 (10 minutes)

Presenter: ADOLPHSEN, Chris (SLAC)

Session Classification: Joint CLIC/ILC Working Group - RF Structure/Technologies

LCWS 2012 / Report of Contributions

Beam polarization studies with si $\,\cdots\,$

Contribution ID: 294

Type: not specified

Beam polarization studies with single bosons

Tuesday, 23 October 2012 10:20 (10 minutes)

Presenter: Dr WILSON, Graham (KU) Session Classification: Int/MDI/Pol

Accelerating Structures Wakefiel ...

Contribution ID: 295

Type: not specified

Accelerating Structures Wakefields Measurement at FACET

Thursday, 25 October 2012 11:50 (25 minutes)

Presenter:DE MICHELE, Giovanni (Paul Scherrer Institut (CH))Session Classification:Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Dynamics

Higgs / Electroweak Symmetry B \cdots

Contribution ID: 296

Type: not specified

Higgs / Electroweak Symmetry Breaking

Friday, 26 October 2012 09:00 (12 minutes)

Presenter: Dr KANEMURA, Shinya (University of Toyama) **Session Classification:** Physics and Detectors Plenary

Top / QCD / Loopverein

Contribution ID: 297

Type: not specified

Top / QCD / Loopverein

Friday, 26 October 2012 09:12 (12 minutes)

Presenter: Dr RODRIGO, German

Simulation / Detector Performan ····

Contribution ID: 298

Type: not specified

Simulation / Detector Performance / Reconstruction

Friday, 26 October 2012 09:24 (12 minutes)

Presenter: GAEDE, Frank (DESY)

LCWS 2012 / Report of Contributions

Detector Integration / MDI / Pola ····

Contribution ID: 299

Type: not specified

Detector Integration / MDI / Polarization

Friday, 26 October 2012 09:36 (12 minutes)

Presenter: BECKMANN, Moritz (DESY)

Tracking / Vertex

Contribution ID: 300

Type: not specified

Tracking / Vertex

Friday, 26 October 2012 09:48 (12 minutes)

Presenters: KAMINSKI, Jochen (University of Bonn); KAMINSKI, Jochen (Physikalisches Institut-Universitaet Bonn)

Calorimetry / Muons

Contribution ID: 301

Type: not specified

Calorimetry / Muons

Friday, 26 October 2012 10:00 (12 minutes)

Presenter: BILKI, Burak (University of Iowa-Unknown-Unknown) **Session Classification:** Physics and Detectors Plenary

Gamma-gamma

Contribution ID: 302

Type: not specified

Gamma-gamma

Friday, 26 October 2012 10:12 (12 minutes)

Presenter:Prof. TELNOV, Valery (Budker INP, Novosibirsk)**Session Classification:**Physics and Detectors Plenary

Test Beam Line at CTF3

Contribution ID: 303

Type: not specified

Test Beam Line at CTF3

Thursday, 25 October 2012 12:15 (15 minutes)

Presenters: ADLI, Erik (EPF group-Department of Physics-University of Oslo); DOEBERT, Steffen

Session Classification: Joint CLIC/ILC Working Group - Beam Dynamics

Farewell!!

Contribution ID: 304

Type: not specified

Farewell!

Friday, 26 October 2012 12:10 (10 minutes)

Presenter: YU, Jaehoon (University of Texas at Arlington)

Session Classification: Closing Plenary